Klachten

 
 
 
 • Rugpijn en artrose

 • Migraine en hoofdpijnen

 • Mentale problemen

 • Gynaecologische klachten

 • Spieren en gewrichten

 • Maag- en darmproblematiek


DIT IS EEN GREEP UIT DE KLACHTEN DIE MET ACCUPUNCTUUR TE GENEZEN ZIJN, ACCUPUNCTUUR IS ECHTER BREDER EN KAN BIJVOORBEELD OOK TOEGEPAST WORDEN BIJ ALLERGIEËN

Neem contact op
Bekijk de behandelingen

Acupunctuur helpt u bij het verlichten en verminderen van onder meer de volgende klachten:

Rugpijn en artrose

 • Verlichten rugklachten
 • Pijnvermindering
 • Verminderen stijfheid en ontstekingen

Heeft u last van uw rug wanneer u loopt, zit of staat? Dat kan enorm lastig zijn! Rugpijn wordt vaak ervaren als één van de vervelendste klachten. Rugpijn kan voorkomen in de onderrug, het midden van de rug maar ook in de bovenrug waar het overvloeit naar nekpijn. Dankzij acupunctuur kunnen klachten genezen, verlichten maar gelukkig ook voorkomen worden. Ook in het geval van artrose is een acupunctuurbehandeling raadzaam. Geen bijwerkingen, in tegendeel tot pijnstillers en/of medicatie. Acupunctuur werkt vaak zelfs beter bij artrose dan pijnstillers of andere medicatie. Klachten als pijn en ontstekingen die met artrose te maken hebben kunt u tegengaan met een acupunctuur behandeling.

Gynaecologische klachten

 • Stimuleren eisprong
 • Verlichten menopauzale klachten
 • Reguleren menstruatiecyclus + verlichten menstruatieklachten

Er zijn verschillende factoren die bij kunnen dragen aan gynaecologische klachten. Roken, stress, voeding en anticonceptie. Acupunctuur is voornamelijk krachtig bij gynaecologische klachten omdat het een natuurlijke behandelvorm is. Geen neveneffecten of bijwerkingen. Voor welke klachten is acupunctuur een uitkomst? Denk hierbij aan verminderde vruchtbaarheid, zwangerschapsmisselijkheid, endometriose, pijn tijdens de menstruatie, menopauze klachten en premenstrueel syndroom.

Dankzij een acupunctuurbehandeling stijgt de kans op een natuurlijke zwangerschap. Ook in het geval van onvruchtbaarheid kan acupunctuur helpen. Zowel bij mannen als bij vrouwen. Bij vrouwen wordt gekeken naar de menstruatiecyclus. Is deze ontregeld? Dan kan middels acupunctuur de cyclus opnieuw worden gereguleerd en geoptimaliseerd. Ook wordt bloedcirculatie in de eierstokken bevorderd. Op deze manier wordt de eisprong en de groei van de eicel gestimuleerd. Een acupunctuurbehandeling is zowel tijdens de zwangerschap maar ook na de zwangerschap vaak een uitkomst, met als resultaat: een positief effect op de hormoonhuishouding en de menstruatiecyclus.

Mentale problemen

 • Rust in het hoofd
 • Minder spanning
 • Energieherstel

Slaapt u slecht, bent u ongerust, depressief of bent u regelmatig nerveus? De oorzaak is vaak uiteenlopend. Denk aan stress, hormonale invloed of zelfs aanleg. Soms zijn de klachten tijdelijk, soms houden de klachten langer aan. Belangrijk is om bij de basis te blijven, de kern. De balans hervinden, dat is het doel. Angst, stress, burn-out en depressie kunnen middels acupunctuur verlicht of verholpen worden en dat geheel pijnloos. Door het herstellen van de energiestromen worden energieblokkades verwijderd en wordt de balans in de lichaamseigen stoffen hersteld. Het resultaat? Dat u zich een stuk beter voelt. Al na een paar behandelingen.

Migraine en hoofdpijnen

 • Verlichting hoofdpijn en migraine
 • Minder aanvallen
 • Beter functioneren overdag

Slaapt u slecht, heeft u regelmatig last van hoofdpijn of migraine? In de meeste gevallen zijn deze klachten goed te behandelen door middel van acupunctuur. De oorzaken van vermoeidheid, migraine en hoofdpijn zijn vaak terug te voeren naar mentale spanning en lichamelijke spanning. Herkent u dit? Als u veel werkt, een druk leven heeft en in het algemeen veel stress overhoudt aan uw levensstijl kan vermoeidheid, migraine en hoofdpijn optreden. Het goede nieuws is dat deze klachten verlicht kunnen worden dankzij acupunctuur. Het is namelijk goed voor te stellen dat u niet afhankelijk wilt zijn van paracetamol of ibuprofen. Een acupunctuurbehandeling is geheel pijnloos, ook zijn er geen bijwerkingen of neveneffecten!

Spieren en gewrichten

 • Betere mobiliteit
 • Soepele spieren en gewrichten
 • Blessureherstel

Heeft u veel last van spieren en gewrichten en weet u niet precies wat de oorzaak is? Laten we beginnen bij het begin. Voorkomen is namelijk beter dan genezen. De oorzaak van de klachten kan overal mee te maken hebben. Teveel lichamelijke spanning maar ook mentale spanning kan een rol spelen. Helaas worden spier- en gewrichtspijn vaak onderschat. Dat terwijl óók deze pijnsoorten een oorzaak kunnen zijn voor andere aandoeningen. Stijfheid of pijn in gewrichten is veelvoorkomend. Middels acupunctuur kunt u ervoor zorgen dat u de pijn verlicht of zelfs geneest. Wanneer genezing (bijvoorbeeld bij chronische klachten) niet mogelijk is voorkomt acupunctuur dat de klachten toenemen.

Maag- en darmproblematiek

 • Verbetering stoelgang
 • Minder buikpijn, misselijkheid & brandend maagzuur
 • Geen opgeblazen gevoel

Maag- en darmklachten zijn veelvoorkomend. Eén op de drie mensen heeft regelmatig last van maag en/of darmen. De belangrijkste oorzaken zijn roken, stress, onregelmatig eten, ongezond eten of teveel alcohol drinken. Als u last heeft van uw maag of darmen kan acupunctuur de uitkomst bieden. Problemen met de spijsvertering komen vaak voor en vaak is acupunctuur een behandeling die écht uitkomst biedt. Wist u dat acupunctuur geheel pijnloos is? Ook zijn er geen nare bijwerkingen verbonden aan een acupunctuurbehandeling. In tegenstelling tot medicatie, waarbij bijwerkingen geregeld voorkomen.

 
Rugpijn en artrose
Heeft u last van uw rug wanneer u loopt, zit of staat? Dat kan enorm lastig zijn! Rugpijn wordt vaak ervaren als één van de vervelendste klachten. Rugpijn kan voorkomen in de onderrug, het midden van de rug maar ook in de bovenrug, waar het overvloeit naar nekpijn. Dankzij acupunctuur kunnen klachten genezen, verlichten maar gelukkig ook voorkomen worden. Ook in het geval van artrose is een acupunctuurbehandeling raadzaam. Geen bijwerkingen, in tegendeel tot pijnstillers en/of medicatie. Acupunctuur werkt vaak zelfs beter bij artrose dan pijnstillers of andere medicatie. Klachten als pijn en ontstekingen die met artrose te maken hebben, kunt u tegengaan met een acupunctuur behandeling.
 
 
Gynaecologische klachten
Een acupunctuurbehandeling is zowel tijdens de zwangerschap maar ook na de zwangerschap vaak een uitkomst, met als resultaat: een positief effect op de hormoonhuishouding en de menstruatiecyclus. Dankzij een acupunctuurbehandeling stijgt de kans op een natuurlijke zwangerschap. Ook in het geval van onvruchtbaarheid kan acupunctuur helpen. Zowel bij mannen als bij vrouwen. Bij vrouwen wordt gekeken naar de menstruatiecyclus. Is deze ontregeld? Dan kan middels acupunctuur de cyclus opnieuw worden gereguleerd en geoptimaliseerd. Ook wordt bloedcirculatie in de eierstokken bevorderd. Op deze manier wordt de eisprong en de groei van de eicel gestimuleerd.

Er zijn verschillende factoren die bij kunnen dragen aan gynaecologische klachten. Roken, stress, voeding en anticonceptie. Acupunctuur is voornamelijk krachtig bij Gynaecologische klachten omdat het een natuurlijke behandelvorm is. Geen neveneffecten of bijwerkingen. Voor welke klachten is acupunctuur een uitkomst? Denk hierbij aan zwangerschapsmisselijkheid, endometriose, pijn tijdens de menstruatie, menopauze klachten en premenstrueel syndroom.
 
 
Mentale problemen
Slaapt u slecht, bent u ongerust, depressief of bent u regelmatig nerveus? De oorzaak is vaak uiteenlopend. Denk aan stress, hormonale invloed of zelfs aanleg. Soms zijn de klachten tijdelijk, soms houden de klachten langer aan. Belangrijk is om bij de basis te blijven, de kern. De balans hervinden, dat is het doel. Angst, stress, burn-out en depressie kunnen middels acupunctuur verlicht of verholpen worden, en dat geheel pijnloos. Door het herstellen van de energiestromen worden energieblokkades verwijderd en wordt de balans in de lichaamseigen stoffen hersteld. Het resultaat? Dat u zich een stuk beter voelt. Al na een paar behandelingen.
 
 
Migraine en hoofdpijnen
Slaapt u slecht, heeft u regelmatig last van hoofdpijn of migraine? In de meeste gevallen zijn deze klachten goed te behandelen door middel van acupunctuur. De oorzaken van vermoeidheid, migraine en hoofdpijn zijn vaak terug te voeren naar mentale spanning en lichamelijke spanning. Herkent u dit? Als u veel werkt, een druk leven heeft en in het algemeen veel stress overhoudt aan uw levensstijl, kan vermoeidheid, migraine en hoofdpijn optreden. Het goede nieuws is dat deze klachten verlicht kunnen worden dankzij acupunctuur. Het is namelijk goed voor te stellen dat u niet afhankelijk wilt zijn van paracetamol of ibuprofen. Een acupunctuurbehandeling is geheel pijnloos, ook zijn er geen bijwerkingen of neveneffecten!
 
 
Spieren en gewrichten
Heeft u veel last van spieren en gewrichten en weet u niet precies wat de oorzaak is? Laten we beginnen bij het begin. Voorkomen is namelijk beter dan genezen. De oorzaak van de klachten kan overal mee te maken hebben. Teveel lichamelijke spanning maar ook mentale spanning kan een rol spelen. Helaas worden spier- en gewrichtspijn vaak onderschat. Dat terwijl óók deze pijnsoorten een oorzaak kunnen zijn voor andere aandoeningen. Stijfheid of pijn in gewrichten is veelvoorkomend. Middels acupunctuur kunt u ervoor zorgen dat u de pijn verlicht of zelfs geneest. Wanneer genezing (bijvoorbeeld bij chronische klachten) niet mogelijk is, voorkomt acupunctuur dat de klachten toenemen.
 
 
Maag- en darmproblematiek
Maag- en darmklachten zijn veelvoorkomend. Één op de drie mensen heeft regelmatig last van maag en/of darmen. De belangrijkste oorzaken zijn roken, stress, onregelmatig eten, ongezond eten, teveel alcohol drinken. Als u last heeft van uw maag of darmen, kan acupunctuur de uitkomst bieden. Problemen met de spijsvertering komen vaak voor en vaak is acupunctuur een behandeling die écht uitkomst biedt. Wist u dat acupunctuur geheel pijnloos is? Ook zijn er geen nare bijwerkingen verbonden aan een acupunctuurbehandeling. In tegenstelling tot medicatie, waarbij bijwerkingen geregeld voorkomen.